"If you smile at it, the world will be smiling with you, too. If you cry at it, then go ahead because you'll be the only one crying by yourself.."
-Adam Wilcox-

tic toc..

Wednesday, 25 December 2013

menantu

Assalamualaikum dan salam sejahtera..


where's the groom? hahahha


hohoho.. td omma tgk Mahligai Cinta.. parents si pengantin sangat la muda.. terus dia ckp y kawan2 dia y lagi muda dari dia dah dapat menantu n cucu..  dia jek blom.. :(


ksian kt omma, nk sgt menantu ke? anak2 mu jodoh x menjenguk lagi.. sapo x nak kawen..

insyaAllah, semoga cita2 omma n appa menjadi kenyataan.. ya Allah, Kau murahkan lah rezeki dan tetapkan iman ku.. aamin..

Monday, 9 December 2013

Umrah - Bisikan rindu Haramain.. part 1

Assalamualaikum dan salam sejahtera..


bismillahhirrohmanirrohim..

ni ak nk smbung balik entry tertunggak..

1st entry




Alhamdulillah, kami selamat smpai ke hotel dlm pkol 6am. uruskan check in n barang2, kami pn masuk bilik.. aku, kakak, adik n omma dok sebilik.. ayah dok dgn orng2 laki y lain.. lepas slesai bersihkan diri, kami smua trun makan.. lps tu.. dalam pukul 9, bergerak lah kami ke masjid nabawi..

Friday, 18 October 2013

Alhamdulillah

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Syukur Alhamdulillah, tercapai jugak hasrat Hj. Md. Dawan.. Walaupun beliau telah pergi untuk selama-lamanya..  million thanks to my uncle.. tanpa beliau, hasrat tokki x mungkin kesampaian..



Sunday, 29 September 2013

lambaian kota suci Mekah

Assalamulaikum dan salam sejahtera..


musim haji ni, teringat pula masa menunaikan umrah bulan 6 hari tu.. rasa sangat bersyukur dapat menjejakkan kaki ke rumah Allah dan rumah nabi Muhammad.. rasa macam baru je tgk kaabah dan masuk ke raudhah.. masih ter bau , wangian kedua-dua tempat itu..


Alhamdulillah, Allah permudahkan segala urusan di sana walaupun diberi ujian ketika menjejakkan kaki ke bumi arab...


rindu.. semoga diberi peluang lagi untuk menjadi tetamu Mu, ya Allah.. aamiin..


Sunday, 8 September 2013

Eid Mubarak 2013

Assalamualaikum dan salam sejahtera

*entry basi.. kekekke



Selamat hari Raya 

Maaf kalo ad salah dan silap.. kalo ad terkasar bahasa dan kata2 y mengguris perasaan.. 10 jari ku susun pohon keampunan..


Friday, 23 August 2013

meet the juniors...

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

meet the juniors.. skng nie, aku join rombongan cik kiah melawat anak orang... kekekke.. *nmpak sgt makin muda.. ahhaha.. ramai member2 dah kawen n ad anak...

Yen & Fendy's junior
Zayyan Harith
*dah besar Zayyan nie, born awal tahun hr tu..

Sunday, 4 August 2013

Hospital dan ubat

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

                                           

Yeah, miss aima brlintas langsung dr hospital besut. Kbetolan kakak ad appointment dgn doc, so ak pn join la skali jmpe doc.

Lgpn mummy suh pg sbb ak ni, gastrik jek manjng. Sebagai anak y mendengar kata, ak pn ikt la ckp mummy.

Ak dah jmpe doc n amek ubt, skang dok tgh tnggu kakak kluar blk doc.

Btw, doakan kami dijauhkan dr pnyakit. Aamiin


Saturday, 3 August 2013

mata memandang..

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

hurmmm..

td, aku ngn kakak pg watson.. beli barang sket. tgh2 pilih barang, tibe2 ak dengar la suara seorng lelaki

" awak, dukong la anak ni.. abang lengoh dah tgn dok dukong dalam kedai nie" kata seorang suami kpd isteri y dok pilih barang..

Friday, 2 August 2013

Testing

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Ehem, testing writing through mobile.

Thursday, 1 August 2013

list

Assalamualaikum dan salam sejahtera..




disebabkan tahun lepas aku ad buat LIST ape nk buat sblm raya, so tahun nie kne la buat jgk list apa y kne buat menjelang raya... hehhehe


  1. Baju kurung - tahun lepas ak jahit kain utk baju kurung, tahun ni upgrade jahit sepasang baju kurung                         plus 2 baju kurung.. *baju jek, kain dah ad
  2. Jahit langsir - yeah!!! ini arahan mem besar!!
  3. Cookies - heeeee.. x tau nk buat cookies gapo... buku resepi dah hilang x tau kt mne..

ni jela kot list nya.. kalo ad lg, ak update lg ek... hehehe

selamat berpuasa semua...




Tuesday, 30 July 2013

10 malam terakhir

Assalamualaikum dan salam sejahtera

alhamdulillah, dah masuk 10 malam terakhir ramadhan... sedih sbb ak still berhutang pose... waaaaaaa.. nk buat cmno.. dah namanya perempuan...

nak smbung khatam quran nehh.. adoi la...




Monday, 15 July 2013

Doktor Gigi

Assalamualaikum dan salam sejahtera


hehehhehe..


Dua tiga hari b4 pose hari 2, ak teman ayah g klinik gigi jerteh kebetolan sis nak antar sample urine kt makmal hospital.. smbil2 teman ayah, aku pn tanye la nurse kalo nk cuci gigi blh x? ble nurse ckp boleh, ak pn bg la ic n tnggu la skali ngn ayah…

Tuesday, 9 July 2013

Ahlan Wasah lan ya Ramadhan

Assalamualaikum dan salam sejahtera...


sumber enche google


Alhamdulillah, masih dapat bertemu juga kita ya Ramadhan... syukur, kerana masih dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki untuk kita sama2 menjalani ibadat puasa..

semoga Ramadhan kali ini memberi 1000 nikmat kepada kita semua...

Selamat berpuasa dan semoga setiap amalan kita diterima oleh Nya.. aamin


smbil-sambil 2, sempena Ramadhan sama-samalah kita mendoakan kesejahteraan kepada saudara seagama kita y sdang berjuang mempertahankan hak mereka.. semoga mereka di lindungi oleh Allah..  aamiin...



p/s: blh x tahun nie aku nk pose penuh... kekekekeke.. nnt aku smbung entry umrah ek...

Tuesday, 25 June 2013

perjalanan ku menuju ke jeddah, madinah dan mekkah

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

syukur Alhamdulillah, aku dan keluarga besar selamat mengerjakan umrah pada 30/5 hingga 10/6 2013.. syukur, sbb x sangka dapat menjejakkan kaki ke tanah suci mekkah dan madinah... x puas dok sana, kalau boleh, nak stay sana terus... ehehhehe


bissmillahhirrohmanirrohim..

pada 30/5, kami satu family bertolak dr rumah pd pukul 4am.. sbb flight ke KL pukul 9.30, so pukul 7 dh kne masuk.. alhamdulillah, smua urusan di airport sultan ismail petra berjalan lancar.. walopn aku bengang sket sbb nye kne msuk sorang2, smua family member dah masuk.. suppose aku kne tolak ayah, tp staff airport nk tolak.. so, masuk la aku sorang2.. *cuak weh, aku mana pernah nek kapal terbang.. 1st time neh.. hahha..


budak 1st time nek belon...


Wednesday, 29 May 2013

takut..

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

ya Allah, sesungguhnya aku takut untuk menjadi tetamu Mu..


Monday, 22 April 2013

english is fun

Assalamualaikum dan salam sejahtera



English is FUN..
badge from english panel SMKAWA

Sunday, 21 April 2013

pisang nan kuning aka kembar siam

Assalamualaikum dan salam sejahtera

kemarin aku jumpe pisang y rare sgt..*bg aku la.. cuzzy aku tnjuk pisang kembaq 2.. waahhh.. kagum nya, Subhanallah, hebat kan ciptaan Allah nie... pisang kembaq y plg x leh aku lupa adalah pisng tanduk kembaq..  *cuba bayangkan..




aku ngn acik bkn men lg jaga pisng kembar neh, x moh mkn la konon.. last2 si echa dengan selamba nya, pisahkan pisang neh n ngap masuk mulut *aku ngn acik bukan men frust lg.. hahhahah.. y tnggal sbleh lg 2, aku ngn acik pn kongsi ngap.. keeke


Thursday, 18 April 2013

kagum

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

saya sgt kagum dengan dia... hehehehh... watching him from far away


mr.jawline...♥♥
p/s: ini hnya gmba contoh... gmbo sbenar, haruslah rahsia..

Friday, 12 April 2013

English Fun Camp aka Summer Camp

Assalamualaikum dan salam sejahtera

last weekend on 4th april to 6th april, i have attend english fun camp at kem sri keluang.. and of course la as a teacher.. hahahha.. zaman jadi participant dah x der kot..

it was an interesting camp.. seramai 155 pelajar dari SMKA Wataniah mengambil bahagian.. from 155 student, only 14 boys join the camp.. aiyokkk.. lelaki sudah mau pupus kah??

Tuesday, 9 April 2013

miss vs students

Assalamualaikum dan salam sejahtera


mana teacher mana students.. kekeke

English Fun Camp 2013
SMKAWA


p/s: nnt ak karang la psl camp ni ek.. hehheh



Friday, 29 March 2013

sisa sisa cuti..

Assalamualaikum dan salam sejahtere..

mcm poyokan tajuk entry neh.. tp btol ape, cuti sek0lah dah nak abes... makanya, kena la msuk sekolah balik.. *malas nya.. padahal, ckgu ganti jek pn.. poyo jek lebih..

sudah x blh bgn lambat.. *mentang2 la cuti sek kbetolan aku tgh abc.. mmg best la.. hahah.. mkan pn best, mkin kembang jawabnya..


btw, neh cake y adik ak bake td..
chocolate moist cake.. yummeh!!!

Saturday, 23 March 2013

Congratulation..

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

tahniah my dear SIS!!!

alhamdulillah, dongsaeng slmt berkonvo pd 13 Mac 2013
semoga cita2 beliau akan tercapai..
insyaAllah..


p/s: tiba2 rse nk smbung study lg la..

Sunday, 10 March 2013

1st

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

ehemm... i want 2 introduce my

1st kad tumbuk!!! 

heheh.. time praktikal dlu pn x dok kad tumbuk.. so, this is 1st time la..
walopn taraf den hanyo cikgu ganti smpai bln 5..



1st name tag..

my 1st name tag.. hohoho.. kalo blh, aku nk ltk nama pnuh,
tp x muat *frust!!!


Monday, 4 March 2013

Banjir

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Kampung ku banjir!!!  mnggu lpas, tercatat la sejarah di mana, sekolah aku kne balik awal.. jalan dah naik air.. kalo x blk awal, kompem ktorng x leh balik dah.. *lupe plak aku nk ckp, skng neh aku jadi Miss Aima.. sbb ak jd ckg ganti, ganti cikgu beranak.. hehehhe

pada hari rabu, aku ingtkan air dah surut.. rupe2nya, air mkin naik.. n sekolah aku banjir.. so, sekolah pn istiharkan cuti.. weeeeeeehoo!!! so ape lg, omma pn ajak la pi umah nenek.. umah nenek dah nek air...

otw pi umah nenek, aku tgk.. dah byk kawasan y dah nek air.. jalan nk pi Jerteh pn dah nek air..  masa lalu depan S.K. Pusat, mau terkujat aku.. air dah nek atas jalan.. n sekolah 2 dah tenggelam..

ble smpai depan jln nk msuk umh nenek aku, air dah penuh atas jalan.. kompem2 la kreta x leh nk msuk dah..  so, ayah park kt tepi jalan.. ktorng pn meredah air la.. jalan pi umah nenek...

meh jela layan gambo ekk..



7.20 am.. depan S.K Pusat Jerteh.

Friday, 1 March 2013

Saya sentiasa muda

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

ehem!!!  

Alhamdulillah, terima kasih Allah.. kerana aku masih diberi 
kesempatan untuk bernafas di bumi Mu ini..




Wednesday, 13 February 2013

ketupat..

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

sempena hari raya neh, mek kite makan ketupat.. kekkeke.. ameek feeling jap.. *motip kan ktorng ber ketupat di hari raya cina nehh.. hehehhe

sbenarnya, pokok kelapa kt blkng umh aku tu kene tebang... so, byk la daun kelapa muda.. mak aku ape lagi, daripada membazir baik dia anyam ketupat raya.. kekekek

aku dari jauh dok tgk mak dok menganyam.. so, aku pi la dekat.. konon2 nak belajar... hehehhe



˅
˅
˅
˅
˅
˅







˅
˅
˅
˅
˅
˅








˅
˅
˅
˅
˅
˅







˅
˅
˅
˅
˅
˅
˅



ni lah hasil nye setelah 10 kali mencuba jaya.. kekekke
failed!!!


to all Chinese friends and those who celebrate Lunar New Year,


Gong Xi Fa Cai

Happy Lunar New Year










taun ni taun ular.. den lahir taun rabbit :)





Friday, 8 February 2013

sudah siap..

Assalamualaikum dan salam sejahtera...



yeayyyy.. alhamdulillah, buku merah sudah siap.. skng neh, just counting d day n penuhkan ilmu di dada.. huhuhu

hehehhe.. jakun jap dapat buku merah.. maklumlah, mne pnah pi oversea..


Sunday, 3 February 2013

happy February..

Assalamualaikum dan salam sejahtera..





happy febuari uols!!! for ur information, february is a big month for me.. heheheh.. nak tau ape.. sila cek taun lepas pnye ek.. ape y jd pd bulan febuari.. heheh

for this year plak, dah dapat official confirmation for my travel. Alhamdulillah.. cant wait to be there..



p/s: for this year no new year resolution.. hahhaha.. just hopping to be a better person..insyaAllah..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...